Serinakakut

Serinakakkujen resepti on peräisin minun äidin 70-lukulaisesta kirjasta. Mutta toimii hyvin myös tänäpäivänä, serinakakut ovat todella nopeita tehdä.





Taikina:
375 g                   voita
150 g                   sokeria
2-3 rkl                  ruskeaa siirappia
1                           kananmuna
1 tl                        leivinjauhetta
550 g                   vehnäjauhoja
Voiteluun:
1                           kananmuna
Pinnalle:
                             raesokeria
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää vaahtoon siirappi ja muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko, jonka jaat tasakokoisiin palasiin. Pyörittele palasista palloja ja litistä palloja hiukan. Voitele pallot munalla ja laita raesokeria pintaan. Paista kakkuja 180 asteisessa uunissa, kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan.