Käärmekakku

Isosisko valitsi 1-vuotiaalle kakuksi käärmeen ja tällainen käärme sitten tuli.
 


Kääretorttupohjat:

4                           kananmunaa
1 lasi                   sokeria
½ lasia                vehnäjauhoja
½ lasia                perunajauhoja
1 tl                        leivinjauhetta

Pohjia tarvitaan 2 kappaletta, joten tee kaksi erillistä kääretorttupohjaa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käännellen. Levitä paperoidulle uunipannulle ja paista 225-250 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Älä paista liian kuivaksi, se vaikeuttaa rullaamista. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna pohjien jäähtyä.

Väliin:

1 pienipurkillinen vadelmahilloa
                             Vaniljakreemiä

Pinnalle:

                             Vaniljakreemiä
750 g                  sokerimassaa
                             Vihreää ja roosan punaista elintarvike väriä
                             Sokerikoristeita silmiksi
 
Vaniljakreemi:

500 g                  suolatonta voita
5 dl                      tomusokeria
2 rkl                     vaniljasokeria
5 rkl                     maitoa tai mehua

Vatkaa huoneenlämpöistä voita hieman ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista ja lisää neste. Vatkaa vielä hetki.
 
Kakun kokoaminen:

Levitä kääretorttupohjille vaniljakreemiä ja vadelmahilloa. Kääri rulliksi ja laita kylmään hetkeksi jähmettymään. Huom. elä laita vaniljakreemiä tässä vaiheessa kylmään. Leikkaa toinen kääretorttu kolmeen osaan, yksi osista saa olla hieman toisia lyhempi. Leikkaa toinen kääretorttu pätkiksi, joissa toinen laita on hyvin kapea ja toinen leveä. Asettele suorat pätkät vadille ja tee toisista pätkistä mutkat. Sivele käärme lopulla vaniljakreemillä ja laita taas jähmettymään. Pehmennä käsissä sokerimassa ja värjää pieni pala punaisella ja jätä toinen pieni pala valkoiseksi. Levitä sitten isompaan osaan vihreää väriä, vaivaa hieman väriä sekaisin ja kauli levyksi. Nosta sokerimassa käärmeen päälle ja asettele paikoilleen. Muotoile käärmeen pää, tee punaisesta massasta kieli ja valkoisesta silmien tausta. Asettele osat sitten paikoilleen ja painele sokerikoristeita silmiksi ja voi koristella niillä käärmettä myös muualta.