Uuden vuoden kunniaksi tuli tehtyä tälläinen juustokakku. Juustokakut on siitä ihania, että niitä on niin helppo ja nopea tehdä. Sain tässä versiossa hävitettyä kätevästi viimeiset joulupiparit. Olen suuri oikean vaniljan ystävä ja on aivan ihanaa etteivät tangot enää ole niin kalliita ja niitä löytyy tavallistakin kaupoista.




Pohja:
200g Piparin muruja
100g Voita

Täyte:
6 Liivatelehteä
2 rkl Sitruunan mehua
2 rs Tuorejuustoa (á 250g)
2 dl Sokeria
½ Vaniljatanko
2 dl kermaa

Päälle: 
Kaakaojauhetta

Murskaa keksit muruiksi ja sulata voi. Sekoita voi ja murut keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet irti. Laita kattilaan 0,5 dl kermaa sekä vaniljan siemet ja tanko, anna seoksen kiehahtaa. Vaahdota loppu kerma ja pehmennä tuorejuusto toisessa kulhossa. Lisää tuorejuuston joukkoon kerma, sokeri ja sitruunan mehu. Poista kerman joukosta vaniljatanko (varmin tapa on siivilöidä kerma). Sulata kuuman kermaan sekaan kuivaksi puristellut liivatelehdet. Kaada kerma-seos tuorejuusto-seokseen varovasti ohuena nauhana kokoajan hyvin vatkaten. Kaada tasaiseksi vatkattu massa keksimurupohjan päälle ja anna jähmettyä 2-3 tuntia. Kun kakku on jähmettynyt irrotetaan se vuosta ja siivilöi pintaan kaakaojauhetta.